Monday, February 27, 2012

Fotoklupdag in Eindhoven groot succes


Afgelopen zaterdag was het dan zo ver - de eerste fotoklupdag van het jaar. Marc (B), Waldo en Pieter hebben de opdracht aangenomen om een omgevingsportret te maken EN daarbij nog rekening houdend met vijf compositieregels.

Uiteindelijk hebben we een afspraak kunnen maken met Anouk die voor deze dag graag model wilde zijn. Ik had begrepen dat ze pas een maand model is, maar al een tiental opdrachten gedaan had. Dan komt een opdracht bij de fotoklup natuurlijk goed van pas: toch model zijn en niet te hard hoeven werken.

Eerst geluncht bij het PSV stadion, daarna naar het Strijp-S terrein voor de shoot. Waldo had zijn nieuwe toestel bij zich, de NEX-7 (prachtig compact), Pieter z'n oude D70 (vindt hij zelf), Marc B heeft nog steeds geen nieuwe camera sinds zijn 450D is gestolen in Zuid-Amerika. Gelukkig kon hij ditzelfde toestel van ondergetekende lenen. Hij had wel zijn 70-200/F4/IS-lens mee dus daar kon hij goed mee uit de voeten. Ikzelf schoot met mijn 5DII, met alleen mijn 35mm/F2 en 85mm/F1.8. Dit keer had ik geen flitsers + accessoires meegenomen - vandaag ultralicht uitgerust dus met alleen natuurlijk licht.
De accessoires die ik wel had meegenomen waren twee 5-in-1 schermen, waarvan een gebruikt. Ik heb de mannen laten schieten en ikzelf deed het licht en gaf aanwijzingen en heb dus niet heel veel foto's gemaakt.

Op Strijp-S in Eindhoven worden oude Philipsgebouwen onderhanden genomen en sommige zijn totaal gestript. Overal wordt gewerkt en staan er hekken omheen. Het is nu zaterdag dus geen werklui te bekennen. Eenvoudig het hek even forceren en je bent binnen - een fotografenwalhalla. Prachtig.

O ja, de compositieregels...  Dit zijn er vijf die in de opdracht zaten.

  1. Regel van de derden
  2. Leidende lijnen
  3. Natuurlijke kaders
  4. Gezichtspunt
  5. Lagen
De foto's van achter de schermen.. (soms lettelijk)


Je mag zelf kijken welke foto's welke regels hebben gevolgd.

O ja, nog bijna vergeten : Iedereen vond het een leuke middag. En dat kun je ook wel zien aan de foto's denk ik.


Foto's van Marc B










 Foto's van Waldo












Foto's van Pieter







Foto's van Marc vB