Tuesday, November 29, 2011

Schilderen in de Lichtstad

Beste fotovrienden,

Aanstaande 7 januari (2012) is er weer een fotoklupdag die deze keer in good-old Eindhoven wordt gehouden. Nu dat zowel Glow als de lichtjesroute alweer in het verre verleden liggen leek het mij leuk om in het donkerste van deze winter de stad wat te verlichten met lichtschilderen.

Hier wat resultaten die ik van internet geplukt heb.





Je hebt nodig: Een dikke jas, een camera met een lange sluitertijd (tot 30sec of zo), een statief en zo veel mogelijk dingen die licht geven. Denk hierbij aan zaklantaarns, gloeistaafjes, sterretjes (even bewaren van het Oud en Nieuw), kerstboomlampjes, etc. Bedenk ook dat gekleurd licht nog mooier is. Een goede voorbereiding levert veel gavere foto's.
We blijven in de binnenstad zodat als we even naar binnen kunnen voor een warme sjoko als het te koud wordt.

Hier nog even de gegevens:
- Datum: 7 januari 2012
- Locatie: De Vooruitgang (op de Markt), Eindhoven
- Tijd: 18.00h eten bij de Vooruitgang, of 19.00h start fotograferen.

Laat even weten als je wilt komen en of je wilt eten in de stad. (contact@fotofluvius.nl, of laat commentaar achter hieronder).

De groeten van jullie voorzitter,
Marc

Sunday, October 30, 2011

Fotoklupdag Culemborg groot succes

Beste fotoklupvrienden en -geinteresseerden,

Hier een klein verslagje met veel foto's van onze fotoklupdag gisteren in Culemborg. De opkomst was maar klein, maar de resultaten groot(s). Marc, Marc en Hans hebben de opdracht levitatie gedaan, die geinspireerd is op een japanse mevrouw die dit dagelijks doet. Kijk maar eens op: http://yowayowacamera.com/.

Tijdens onze lunch kregen we er al gelijk zin in en in een paar uur hebben we de volgende serie kunnen maken. (Ik heb nu nog spierpijn in mijn buik van het lachen). Het was trouwens opvallend hoe vriendelijk de mensen uit Culemborg zijn. Regelmatig werden we aangesproken over wat we aan het doen waren, of dat ze het grappig vonden. We kregen zelfs ongevraagd de sleutels van de brandweerauto, eh, -fiets. 





















Wednesday, October 19, 2011

Fotoklupdag Culemborg op 29 oktober

Beste klupvrienden, 

De eerste fotoklupdag 'nieuwe stijl' vind plaats in het oude centrum van het mooie plaatsje Culemborg, in de Betuwe (link).

De nieuwe stijl slaat op het verlaten van het vrijheid-blijheidprincipe: je krijgt vanaf nu een opdracht mee. We verzamelen op een centrale plaats (zoals altijd) zodat we gelijk wat kunnen eten en de opdracht te horen krijgen, die bepaald wordt door de organisator. Daarna ga je met twee of drie personen de foto-opdracht vervullen. Na een bepaalde tijd komen we weer terug en bekijken we de beste resultaten. In de week daarna kunnen we (zoals altijd) de foto's naar elkaar rondsturen voor (positief) commentaar. 
Fotoklupwerk
Gegevens
Plaats: Culemborg
Datum: 29 oktober
Locatie: Een eetcafé o.i.d. in het centrum (nog te bepalen)
Ontvangst: 12h
Planning:
Lunch en uitleg over de opdracht: 12h tot 13h
Terugkomtijd na de opdracht: 15.30h
Einde: ongeveer 16h
Opdracht: nog geheim, hoor je ter plaatse
Materialen: digitale fotocamera (wat voor type dan ook), eventueel flitser en statief
Kosten: Je betaalt je eigen kosten. Geen kosten voor deelname.

Hoe kom je er?
Met de trein vanaf Eindhoven (Euro 10 per enkele reis), dan met de bus naar het centrum. Lopen kan ook. Dit is ongeveer 20 minuten.
Met de trein vanaf Amsterdam (Euro 9.30 enkele reis), dan: zie vanaf Eindhoven
Met de auto kun je gratis parkeren op het Mariahof, of bij de EM-TE aan de vianensestraat. (gratis voor zover ik kan achterhalen).

Aanmelden via een e-mailtje naar Marc: marc.van.beek@gmail.com
Voorlopige deelnemerslijst: Marc vB, Marc B, Hans.

Tot de 29e!
Groet,
Marc

Nieuwe blog???

Beste klupvrienden, 

Ik snap dat het verwarrend is, maar de vorige blog van wordpress werkt gewoon niet lekker. Daarom heb ik een blog aangemaakt bij onze vrienden van Google (deze dus), en we moeten dus overnieuw beginnen met het vullen ervan. Eigenlijk is dat helemaal niet erg, want op de vorige blog stond alleen maar een aankondiging van een nieuwe klupdag, die in de volgende post wordt aangekondigd op deze blog. 

O ja, er is een email-regel bovenaan deze pagina gemaakt zodat je automatisch van alle nieuwe items op de hoogte wordt gesteld. Ik stel voor dat je je aanmeld. Ik heb het al gedaan. 

Groeten van de voorzitter,
Marc